Cum să câștigi 2000 euro pe lună devenind programator

Dacă titlul ți s-a părut atractiv, află că este pe bune, citește acest articol care te va ajuta să devii programator! Este pentru tine, pasionatul de IT care vrea să își exploateze pasiunea și curiozitatea.

So, te-ai hotărât să devii programator dar nu știi cu ce să începi, poate că ai auzit că C++ se plătește bine sau că pe PHP îți găsești un job usor sau că Javascript este de viitor…. și lista de clișee poate continua.

 

Cum să îți alegi limbajul de programare? 🕵

Alegerea unui limbaj de programare este ceva subiectiv, depinde de tine, îți pot ușura alegerea cu câteva topuri super cool!

Topul după numărul de joburi postate în România:

1# Javascript 🏆
2# PHP 🥈
3# Java 🥉
4# .NET
5# Python
6# C++
7# Web Fontend Developer (HTML, CSS, Javascript)
9# Android Developer (Java)
8# Ruby
10# iOS Developer (Swift)
* Estimat folosind eJobs.

Topul după salariul lunar:

1# C++ – 9500 Lei / lună 🏆
2# Java – 6000 Lei / lună 🥈
3# PHP – 6000 Lei / lună 🥉
4# .Net – 4000 Lei / lună
5# Web Fontend Developer – 3000 Lei / 🌛
* Estimat după salarii-it.ro (deși sincer să fiu nu știu cât de exact acest site), media salariilor indiferent de experiență.

Topul după usurința de învățare:

1# Javascript 🏆
2# Python 🥈
3# C# .NET 🥉
4# Java
5# PHP
6# GO
7# Swift
8# C sau C++

Acestea fiind spuse… acum știi cât de popular, cât vei câștiga și cât de greu este limbajul de programare pe care vrei să îl înveți, doar alege ceva 😉. Ai ales? Bun!

Cum să înveți programare? 👨‍🎓

Ai ales un limbaj de programare și dacă asta ți s-a părut greu afla că nici nu ai început. Dacă ai așteptări te sfătuiesc să renunți la ele și să te concentrezi pe a învăța.

Uite cum poți începe sa înveți:

Udemy

Udemy – Găsești cursuri complexe din orice domeniu, au frecvent promoții și poți gasi cursuri de la 11 Euro


Laracast

Laracast – După părerea mea unul dintre cele mai bune siteuri de unde poți învăța PHP, au multe cursuri gratuite și abonamente de la 9 dolari / lună


Coursera

Coursera – Au cursuri interesante și după finalizarea lor poți obține o certificare, sună bine, nu? Aceste certificări te pot ajuta la început. Prețurile sunt puțin mai mari și diferă în funcție de curs, îl poți testa 7 zile gratuit.


Lynda

Lynda – Un proiect al celor de la Linkedin, au cursuri bune în schimbul unei subscripții lunare de 26.17 Euro / lună pentru plata lunară și 22 Euro / lună pentru plata anuală. Pe Lynda prima lună e gratuită așa că poți încerca fără riscuri. La fel ca la Coursera, după finalizarea cursurilor vei obține o certificare.


Khan Academy

Khan Academy – Este unul dintre cele mai tari siteuri de unde poți învăța programare și nu numai, asta 100% gratuit. Are o poveste interesantă în spate, proiectul a început cu Salman Khan, nu actorul ci profesorul american cu același nume, care își învața verii matematică prin videoclipuri pe internet.


 

Ai învățat ceva și trebuie să strângi experiență:

După ce ai învățat bazele, înainte de a începe sa îți cauți un job va trebui să îți faci puțină experiență. Poți face asta ușor contribuind la proiecte open source pe GitHub, vei primi feedback din partea unor developeri mai experimentați decât tine, recunoaștere și vei avea contribuțiile publice pe profilul tau, asta e cool 😎 șiiii mulți recruiteri caută developeri pe GitHub.

 

Tooluri pentru tine: 🔧

Sublime Text – Un editor pe care eu îl folosesc, poate fi folosit pentru orice limbaj de programare, are multe extensii care îl transformă într-un tool fancy. Tool-ul are licență dar fie vorba între noi, merge folosit si fără (fără crack), îți va apărea din când în când un mesaj pe ecran, apeși ok și mergi mai departe deși te sfătuiesc sa îl testezi și să îl cumperi dacă îți place.

Visual Studio Code – Cei de la Microsoft s-au întrecut pe ei acest editor, este 100% gratuit, open source, are extensii și merge cu orice limbaj de programare.

Vagrant – Dacă nu folosești linux ți-aș recomanda sa o faci mai ales dacă limbajul de programare trebuie să ruleze pe un server (dacă vrei să programezi în .NET nu vei avea nevoie de linux), Vagrant îți va rula o mașină virtuală gata configurată cu Linux, pe GitHub gasești multe astfel de masini virtuale, dacă programezi în PHP îți recomand Laravel Homestead.

 

Astea fiind spuse, multă baftă la învățat, dă-ți timp, nu vei reuși peste noapte, vei munci puțin dar într-un final vei avea un job bine plătit. 😄

Dacă ți-a placut acest articol te invit să ne dai un like pe pagina noastră de Facebook pentru a fi primul care va citi urmatoarele articole super tari: https://www.facebook.com/turma.ro/

Ai nevoie de o implementare custom sau ceva din acest articol nu a fost foarte clar?

Contactează-ne

One Reply to “Cum să câștigi 2000 euro pe lună devenind programator”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *